Suiker | Suus

''Liefdevol, ongeacht de materie''

Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag heeft Suus Suiker gedurende de afgelopen twintig jaar voornamelijk schilderijen gemaakt in acrylverf op linnen, maar sinds enige jaren is ze zich ook toe gaan leggen op werken in gemengde techniek (mixed media), waarbij ze diverse materialen en technieken combineert. Voor Suus is het doel belangrijker dan het middel. Het doel is het creëren of vastleggen van een wereld die een zekere poëzie in zich draagt en waarin alle elementen samen een verhaal vertellen. Veelal met de mens en/of de natuur als onderwerp.

Wij mensen beseffen nauwelijks het belang van de natuur. We gebruiken, misbruiken soms zelfs, de natuur en willen haar naar onze hand zetten. Daarbij gaan we voorbij aan de belangrijke band die we met de natuur hebben en de energie die we daaruit kunnen putten. Door te beseffen dat je zelf onderdeel van die natuur bent, besef je ook de rijkdom en de wijsheid die daarin verborgen ligt. De serie 'Symbiose' is een ode aan die natuur. De serie 'Pinned' vertelt over de  invloed die wij op onze natuur willen uitoefenen en de kwetsbaarheid die daardoor kan ontstaan.

'In de werkelijkheid om mij heen zoek ik een manier om dat wat is te vormen tot iets dat mij beter past. Ik zoek de diepere laag waar alles wat was, alles wat ís en alles wat ooit zal zijn zich samenvoegt. Zo schep ik mijn wereld, liefdevol, ongeacht de materie'.

Suus Suiker

TON: 24/7

In verband met het Coronavirus is onze galerie tot 6 april gesloten.

TON is in principe 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. U bent op elk moment van de dag, avond of zelfs nacht van harte bij ons welkom. Echter, als u graag onze galerie zou willen bezoeken buiten onze reguliere openingsdagen en -tijdstippen:

- maandag en dinsdag gesloten (of op afspraak)
- woensdag, donderdag, vrijdag van 12.00 - 18.00u
- zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00u (geldig van oktober t/m april) -> let op: van mei t/m september geopend tot 18.00u!

dan vragen wij u even contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Mail naar info@galerieton.nl of bel/whatsapp 06 53 84 29 66.

Kunstwerken

 • Suiker | Suus

  Caged

  // 90 x 140 cm
  €2.800,-
 • Suiker | Suus

  Be Free

  // 90 x 140 cm
  €2.800,-