Sijbrand

Sijbrand’s werk komt voort uit een drang naar conceptuele vernieuwing in de schilderkunst.


“Mijn twijfelende en onderzoekende visie zorgen voor een nieuwe benadering als het gaat om kleur en materiaalgebruik”. In zijn atelier leidt dat tot het ontwikkelen van compleet nieuwe verfsoorten en schildertechnieken. Deze vernieuwende concepten vormen zich aan de hand van kunst theorieën en reeds bestaande schildertechnieken. 

Ik denk dat veel materialen en schildertechnieken hun beste tijd wel achter de rug hebben. Het klinkt misschien pretentieus; maar als we over een kwart eeuw nog steeds de ambitie voelen om als kunstenaars met een olieverfje op een standaard linnen doek te willen schilderen dan kunnen we onszelf echt niet meer wijs maken dat we hedendaagse kunst maken.”

“Het is misschien het probleem van een overmatig bewust brein. Mijn schilderijen weerspiegelen daardoor ook mijn geest. Als een gedachte die ik heb niet origineel genoeg is dan vind ik dat deze niet van mij mag zijn. Het is een twijfelend proces waarbij ik mezelf als kunstenaar constant dwing om keuzes te maken uit een eindeloze stapel tastbare schetsen en een wolk ongrijpbare gedachtes.“

TON: 24/7

TON is in principe 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. U bent op elk moment van de dag, avond of zelfs nacht van harte bij ons welkom. Echter, als u graag onze galerie zou willen bezoeken buiten onze reguliere openingsdagen en -tijdstippen:

- maandag en dinsdag gesloten (of op afspraak)
- woensdag, donderdag, vrijdag van 12.00 - 18.00u
- zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00u (geldig van oktober t/m april) -> let op: van mei t/m september geopend tot 18.00u!

dan vragen wij u even contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Mail naar info@galerieton.nl of bel/whatsapp 06 53 84 29 66.