Rijckevorsel | Romy van

Romy: 'Zoeken naar de schoonheid van imperfecties'

''Ik maak portretten omdat de mens voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie is. Ging het mij in het begin vooral om de gelijkenis, nu is het voor mij vooral een uitdaging om een portret inhoud mee te geven. Zodat de kijker vooral iets voelt bij het zien van het werk.  Ik laat ook heel graag grote stukken van het doek vrij of niet ingevuld omdat ik heel erg houd van dat onaf, niet perfecte beeld wat dat oplevert. En ik vind het ook fijn om zelf nog dingen in te kunnen vullen.

Ik ben ooit begonnen met portretten in olieverf met paletmes en realistische portretten in olieverf of acryl. Langzaamaan ben ik meer met acryl gaan werken. Acryl past heel goed bij mijn werkwijze. Snelle vlot geschilderde natte lagen. Soms ligt het doek op de grond en dan niet ik het weer aan de muur.  De houtskool tekeningen/lijnen zijn een steeds grotere rol gaan spelen. Was het eerst een manier om het portret snel op te zetten in de eerste laag, nu maakt het lijnenspel een belangrijk deel uit van het uiteindelijke resultaat.

Op dit moment maak ik vooral portretten van oudere mensen omdat ik het lijnenspel in die 'doorleefde koppen' zo enorm mooi vind om op een doek te zetten en het past goed bij mijn manier van werken in houtskool.  Ook hierin zoek ik weer de schoonheid van die imperfectie. En ik ben aan het uitzoeken hoever ik hierin kan gaan.

Een rode draad door mijn portretten is dat ik altijd weer op zoek ga naar nieuwe manieren van werken. En die nieuwe manier kan dan zitten in het gebruik van andere materialen of de benadering van het onderwerp, dat kan figuratief zijn maar ook veel meer richting abstract. Ik ben nog lang niet klaar ...'' 

TON: 24/7

In verband met het Coronavirus is onze galerie tot 6 april gesloten.

TON is in principe 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. U bent op elk moment van de dag, avond of zelfs nacht van harte bij ons welkom. Echter, als u graag onze galerie zou willen bezoeken buiten onze reguliere openingsdagen en -tijdstippen:

- maandag en dinsdag gesloten (of op afspraak)
- woensdag, donderdag, vrijdag van 12.00 - 18.00u
- zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00u (geldig van oktober t/m april) -> let op: van mei t/m september geopend tot 18.00u!

dan vragen wij u even contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Mail naar info@galerieton.nl of bel/whatsapp 06 53 84 29 66.

Kunstwerken