serieo2editie5

233 x 144 cm
Sijbrand

  • €5.000,-

(niet beschikbaar)

In de serie ‘the misery of patterns’ wilde de kunstenaar een proces ontwikkelen dat lijnrecht tegenover de natuurwetten zou staan.  Sijbrand ontwikkelde een unieke verfsoort, die veel dikker, sterker en intenser is qua kleur dan bijvoorbeeld reguliere acrylverf. De intense kleur blauw is zo ontwikkeld dat deze onder museum omstandigheden niet zal verkleuren maar wel van tint blauw zal veranderen, afhankelijk van de tijd van de dag en het licht dat er dan op schijnt.
Waar de wetten van de natuur onder perfecte omstandigheden nooit zullen afwijken, zou de beweging van het materiaal als puur origineel kunnen worden bestempeld. Als extra contrast voor deze gecoördineerde chaos van originaliteit zijn alle werken op een doek met gulden snede verhouding gemaakt.

Tijdens het proces kwam de kunstenaar er echter achter dat hij met zijn nieuw uitgevonden techniek en materiaal nog steeds gebonden was aan dezelfde natuurwetten. Vandaar de ‘ ellende van patronen’.

Voor de serie02editie05 heeft Sijbrand maar liefst 60 liter van zijn unieke verf met de hand opgebracht in 8 tot 10 lagen. Het kostte de kunstenaar 6-8 uur per verflaag en hij moest zorgen dat zijn conditie bij de start van elk schilderij op peil was. De werken waren tijdens de drie maanden droogperiode zo zwaar, dat het vrijwel onmogelijk was ze alleen van hun plek te krijgen.

Specificaties

kunstenaar Sijbrand
Code SIJ001
Afwerking Zonder lijst
Producttype Schilderij
Breedte (cm) 233
Hoogte (cm) 144

Gerelateerd werk