Icarus (a.k.a. Spaceboy)’s Garage Built Jetpack

81 x 180 x 105 cm
Scholte | Derek

  • €6.995,-

Unica

Hij was een gelukkig man. Echt. Dat was hij. Tot zijn huis verdween. Er kwam iets uit de lucht naar beneden en vernietigde zijn huis. Een enorme krater was het trieste overblijfsel van zijn huis. Icarus was ervan overtuigd dat een UFO gecrasht was, niemand kon hem op andere gedachten brengen.

Hij nam ontslag en met zijn laatste geld bouwde hij een raketrugzak in de garage van zijn vriend. Om vreemde nieuwe werelden te verkennen, om nieuw leven en nieuwe beschavingen te zoeken, om gewoon te gaan ... nee, wacht: om de buitenaardse schoften die zijn huis hadden gesloopt te pakken te krijgen.

-

Icarus (alias Spaceboy) ’s Garage Built Jetpack is een allegorisch en eigentijds verhaal over hoe wij - de mensen - moeten stoppen met passief te zijn en de macht van de onwetende politici en  regelrechte pestkoppen die ons besturen, moeten terugnemen.

Dit is een interactief stuk met lichten en films. Icarus heeft een mobiele telefoon in zijn koffer. Deze telefoon fungeert als een tijdcapsule / bericht in een fles. Stuur uw boodschap de ruimte in. SMS uw bericht voor de wereld, uw geliefde of het universum naar 06 12 69 93 70 en deze wordt (ongelezen) opgeslagen in de tijdcapsule in de koffer van Icarus. De tijdcapsule wordt in 2020 daadwerkelijk de ruimte in gezonden.

Specificaties

kunstenaar Scholte | Derek
Code SCHO002
Materiaal Mixed media
Producttype Sculptuur
Breedte (cm) 81
Hoogte (cm) 180
Diepte (cm) 105