Acceleratus' board tracker motorcycle

40 x 85 x 135 cm
Scholte | Derek

  • €5.595,-

Unica

Acceleratus was nooit een sterke man. Hij bracht zijn dagen door op kantoor, berekeningen maken. 's Avonds was hij te moe om iets te doen. Hij keek alleen maar naar zinloze tv-programma’s over pratende paarden, alles wat hem voor even kon opvrolijken.

Op een dag kreeg hij een brief. Van een advocaat. Zijn oudoom was overleden. Hij had zijn oom al meer dan twintig jaar niet gezien, maar had daar heel wat zomers doorgebracht toen hij een kind was. Fijne herinneringen. Zijn oudoom had hem wat spullen nagelaten die hij moest komen ophalen.

Acceleratus nam een ​​paar dagen vrij van zijn werk en reed bijna 2.000 kilometer naar het huis van zijn oudoom. De advocaat vertelde hem dat hij twee dingen had geërfd. Een board tracker motorfiets uit 1916 en een flinke som geld. Er zat echter wel een addertje onder het gras: Acceleratus moest de motor opknappen en een roadtrip maken van ten minste twee jaar, anders zou hij het geld niet krijgen. Met frisse tegenzin begon hij aan de restauratie van de board tracker motorfiets. De tijd verstreek, herinneringen aan de tijd dat hij met zijn oudoom in het schuurtje aan de motorfiets sleutelde kwamen terug, overbodig om te zeggen dat zijn liefde voor het project groeide, ondanks de kapotte knokkels en eelt op zijn handen. Uiteindelijk, na een liefdeswerk van 6 maanden, pakte hij de paar bezittingen die hij niet had verkocht en ging op zijn legendarische roadtrip, dankzij zijn oudoom daarboven in de hemel. Een gelukkig man.

Specificaties

kunstenaar Scholte | Derek
Code SCHO001
Materiaal Mixed media
Producttype Sculptuur
Breedte (cm) 40
Hoogte (cm) 85
Diepte (cm) 135