Huisman | Wessel

Wessel Huisman (Breda, 1954) studeerde in 1981 cum laude af aan de Radboud Universiteit Nijmegen - afdeling Economische en Sociale Geschiedenis. In  1984 sloot hij zijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving Arnhem met uitstekende resultaten af. Nog datzelfde jaar kreeg hij aan dat instituut een aanstelling als adjunct directeur; een functie die hij vervulde tot 2006. Sindsdien is hij fulltime als kunstenaar werkzaam.

 

Naast talloze exposities in Nederland is Wessel Huisman sinds 1990 in toenemende mate succesvol in Europa en daarbuiten. Zo wordt hij in Italië vertegenwoordigd door Linea Spazio Arte Contemporanea gevestigd in Florence. Vanaf 2007 rijst zijn ster ook in Azië met exposities o.a. in Japan, Zuid-Korea, Vietnam, China en Amerika. Vaak koppelt hij aan die presentaties lezingen en masterclasses op kunstuniversiteiten en in musea, zoals in 2008 in Saigon en Hanoi/Vietnam, in 2012 en 2013 in Shanghai/China. In Shanghai wordt hij vertegenwoordigd door Moyi Art Gallery. Ondersteund door het consulaat-generaal der Nederlanden was hij van juni - september 2016 artist in residence in Shanghai, gevolgd door een museale tentoonstelling in Bund 22 Gallery.

Op uitnodiging van Dr. Francesco Buranelli, algemeen directeur van de Vaticaanse Musea in Rome werkt hij op dit moment, in de voetsporen van Giovanni Battista Piranesi, aan een serie eigentijdse stadsgezichten van Rome. Van mei tot september 2018 was zijn werk te zien in Niagara Falls/Canada in het kader van de ‘Water for Life’ tentoonstelling in het Niagara Falls History Museum.

TON: 24/7

TON is in principe 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. U bent op elk moment van de dag, avond of zelfs nacht van harte bij ons welkom. Echter, als u graag onze galerie zou willen bezoeken buiten onze reguliere openingsdagen en -tijdstippen:

- maandag en dinsdag gesloten (of op afspraak)
- woensdag, donderdag, vrijdag van 12.00 - 18.00u
- zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00u (geldig van oktober t/m april) -> let op: van mei t/m september geopend tot 18.00u!

dan vragen wij u even contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Mail naar info@galerieton.nl of bel/whatsapp 06 53 84 29 66.

De carrière van Huisman | Wessel

Prijzen en belangrijke gebeurtenissen

Al verscheidene jaren behoort Wessel Huisman tot de 100 meest gewaardeerde kunstenaars in Nederland. In 2013 eindigde hij in de halve finale, in 2012 had hij zelfs een finaleplaats bij de laatste acht. In 2004 ontving hij van de gemeente Doetinchem de Victoriaprijs voor zijn masterplan voor kunsttoepassing in de publieke ruimte.

In 2014 won hij de Premio Telethon voor zijn bijdrage aan de tentoonstelling ‘Small Wonders’ in galerie Linea, Florence. Tijdens de Biënnales in diezelfde stad heeft hij in 2011 en 2013  verschillende prijzen in de wacht gesleept. In oktober 2015 werd zijn inzending beloond met een zilveren Lorenzo Il Magnifico van de stad Florence.

Wessel Huisman heeft zowel in Nederland als daarbuiten voor bureaus  als Joop van den Ende Theaterproducties en bedrijven als SKF en Heineken grote opdrachten uitgevoerd. Inmiddels bezitten o.a. verzekeringsmaatschappij NV Schadeverzekering  en het vastgoedkantoor Built to Built uitgebreide bedrijfscollecties van zijn werk. In 2016 bestond de receptuur van de beroemde Toscaanse Carmignano-wijn driehonderd jaar. Wessel Huisman maakte op verzoek van het voormalige Medicilandgoed in Artimino een bijzonder etiquette voor de jubileumfles. In 2017 vervaardigde hij voor de hoofdkantoren van Veolia Water Technologies/Ede en Alliander/Arnhem monumentale schilderijen die beeldbepalend zijn in de entree van hun gebouwen.

Kunstwerken