Dols | Godfried

"Een beeld is meer dan alleen een buitenkant"

Godfried Dols (1958) is een technische en creatieve duizendpoot. Op artistiek gebied ontwikkelde Godfried zich tot zijn 30ste levensjaar als autodidact in pottenbakken. In 2009 ontdekte hij zijn talent voor beeldhouwen. Hij volgde leerschool bij diverse kunstenaars. De leermeester en inspirator die de meeste invloed op zijn werk heeft gehad is Joris Verdonkschot, Haarlem.

Godfried maakt sterk figuratief georiënteerd werk, voornamelijk in brons. Altijd is er een verhaal dat vraagt om verteld te worden. Hij speelt in zijn dynamische beelden subtiel met beweging, licht, kleur, balans en zwaartekracht. 

Inspiratie haalt hij uit ‘het leven zelf’. De klassieke kunst, van Griekse oudheid naar renaissance, tot de late barok liggen hem na aan het hart. Het gehele proces van boetseerwas tot brons (vermallen, inpenselen, aankanalen, voorbereiden kern, invormen, ciseleren, patineren en op sokkel plaatsen) voert Godfried in eigen atelier in Sittard uit. Zijn multidisciplinair technisch vakmanschap komt zijn werk zeer te goede. Alleen het gietwerk wordt uitbesteed.

“Ik ervaar dat ik door het boetseren van een beeld niet slechts de buitenkant vorm en creëer, maar in dat proces de binnenkant van de mens omhul en daarmee zichtbaar maak. Een zekere voelbare aanwezigheid van ziel geef. Zo zoekt de huid die de grens van het lichaam vormt een verbinding met de zielewereld“.

TON: 24/7

In verband met het Coronavirus is onze galerie tot 6 april gesloten.

TON is in principe 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. U bent op elk moment van de dag, avond of zelfs nacht van harte bij ons welkom. Echter, als u graag onze galerie zou willen bezoeken buiten onze reguliere openingsdagen en -tijdstippen:

- maandag en dinsdag gesloten (of op afspraak)
- woensdag, donderdag, vrijdag van 12.00 - 18.00u
- zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00u (geldig van oktober t/m april) -> let op: van mei t/m september geopend tot 18.00u!

dan vragen wij u even contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Mail naar info@galerieton.nl of bel/whatsapp 06 53 84 29 66.

Kunstwerken