Koopman | Gerrie

"Expressieve, vrije en spontane gelaagdheid"

Gerrie Koopman-Kamerbeek (1953) diept in haar werk meerdere thema’s uit. Schilderen betekent voor haar het zoeken naar een evenwicht, het voeren van een dialoog met verf, het vangen van het licht in of met kleur, het ontdekken van de effecten van penseelvoering.

Concrete waarnemingen en gewaarwordingen brengen het scheppingsproces op gang. Een goed voorbeeld daarvan zijn haar reizen door Afrika. Het felle licht, de kleurrijke volkeren en de exotische dieren. Indrukken die ertoe hebben geleid dat dit land een thema voor haar is geworden dat regelmatig terugkomt. Haar abstracte werk is expressief, vrij, ongebonden en spontaan. De gelaagdheden die daardoor ontstaan zijn duidelijk waarneembaar. Hoewel er geen speciaal gekozen thema’s aan ten grondslag liggen is er na het voltooien van een serie wel thematiek in haar werk te ontdekken.

De meeste schilderijen zijn gestileerd in vormgeving. Het belangrijkste element in haar werk blijft de emotie die het schilderij oproept en de passie die ervan uit gaat.

TON: 24/7

In verband met het Coronavirus is onze galerie tot 6 april gesloten.

TON is in principe 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. U bent op elk moment van de dag, avond of zelfs nacht van harte bij ons welkom. Echter, als u graag onze galerie zou willen bezoeken buiten onze reguliere openingsdagen en -tijdstippen:

- maandag en dinsdag gesloten (of op afspraak)
- woensdag, donderdag, vrijdag van 12.00 - 18.00u
- zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00u (geldig van oktober t/m april) -> let op: van mei t/m september geopend tot 18.00u!

dan vragen wij u even contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Mail naar info@galerieton.nl of bel/whatsapp 06 53 84 29 66.